QVC UK Project

BEFORE

 

The reception area of QVC’s Liverpool facility was lit with high-energy-consuming fluorescent strip lighting. Over time, this had become discoloured, and overheating had scorched the surrounding ceiling tiles. As a result, the reception area looked dark, dingy and run-down.

AFTER

The energy-inefficient lighting has now been replaced with Allied luminaires. We offered a retro-fit solution for all the light fittings in-situ.

RESULT

The switch from fluorescent tube lighting to Allied’s energy-efficient Lucid range saved money and energy for QVC. In addition, the reception area, which looked dull and yellow-toned before, is now a welcoming space for staff and visitors, and features natural white lighting for a fresher, healthier look.

QVC is pleased with the results of this LED lighting trial and is currently considering making the transition from fluorescent to LED lighting in the rest of its facilities.

  • 75 % SAVINGS
  • 14.29 TONNES
  • 2.1 Per Year

Services Used

  • Consultation and Strategy

  • Lighting Report and Visual Design

  • Finance Modelling

  • Luminaire Supply

  • Sorry, no posts matched your criteria.

    Sorry, no posts matched your criteria.

Project Specification PDF

  • Enter your email address to receive the project PDF.